Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Az almárium kincsei

2013. november 22. - ovi

 

DSC_2386.JPG

A gyermekek a napi séták, foglalkozások alkalmával megtapasztalták a Teremtett világ szépségét, az őszi természet gazdagságát. Tevékenyen bekapcsolódtak a szüretbe, levélsöprésbe, termések gyűjtésébe. Gyümölcssaláták, befőttek, zöldségkrémek készültek a gyermekcsoportokban; óvó nénikkel együtt gesztenyét is sütöttek.

Az eső miatt sajnos elmaradt a már hagyományos családi szüreti kerti mulatság. Az első közös együttlét hiánya kimunkálta szíveinkben egy új, immár folytatásra érdemes közösségi program születését: a természet kincsiből merítettünk; helyi, házilag készített értékeinket, az almárium kincseit gyűjtöttük össze. A készülődés izgatottsága lengte be az óvodánkat: a folyosók polcaira naponta érkeztek házi készítésű, egészséges, természetes alapanyagokból készült lekvárok, szörpök, mindenféle házi finomságok, őszi gyümölcsök.
A várva várt nap most is esős, hideg idővel indult. Gyermekekkel együtt lelkesen és kitartóan imádkoztunk jó időért, s a Mennyei Atya éppen a kezdésre szép, esőmentes délutánnal ajándékozta meg közösségünket. Alvás idő után hamar benépesült az óvoda udvara: a gyermekek kötényben feladatukat komolyan ellátó árusokká változtak, s elkezdődött a vásári forgatag! Szemet gyönyörködtető volt a gondosan felsorakoztatott befőttes üvegek változó formavilága és színes, kóstolásra csábító tartalma. Forró tea melege mellett jól esett a beszélgetés, ismerkedés.
Ez a délután nagyszerű eszköz és kiváló alkalom volt arra, hogy óvodai csoportjaink kis közösségeit összekapcsolja, az óvodába érkező új családok és a már több éve „hazajáró” családok ismerkedésére.
Az almárium kincsei, kreatív befőzési ötletek, receptek cseréltek gazdát, jövőre én is kipróbálom élményével, s az együttlét örömével gazdagodtunk.

2013.október 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr475648938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása