Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Közösségek

2015. június 05. - ujjandi

Maci csoportos közösség

Maci csoportban 3 éve működik a közösség, amelybe folyamatosan várjuk az új tagokat. Mikolás Attila atya egy éve a lelki vezetőnk. Két-három hetente, szerdai napokon vannak összejöveteleink, melyeken Attila atya vezetésével egy-egy témáról beszélgetünk. Megosztjuk örömünket, bánatunkat, gondolatainkat, saját tanúságtételeinkkel megerősítjük egymás hitét is. Beszélgetéseink során tanácsokat és válaszokat kapunk kérdéseinkre.

Közös énekléssel, kötött és kötetlen imáinkkal adunk hálát Mennyei Atyánknak, kérjük áldását, dicsőítjük az Urat. Az imádságos együttlét mellett a közösség nyitott profán programokra is, pl.: kirándulás, közös játék...

Célunk, hogy hitünket közösen elmélyítsük és összejöveteleinkkel bekapcsolódjunk az Egyház közös imádságába, hiszen "ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük” (Mt 18,20) .

Horváth-Kustán Nikoletta – óvodapedagógus

 

Bárány csoportos közösség

2010 – ben a Bárány csoport megalakulása évében meghívtuk a szülőket a keresztény közösségi élet megélésére. Kétheti rendszerességgel az óvodában találkozunk azóta is, idén már 8 család az aktív magja a közösségnek. Imádkozunk családjainkért, tanulunk Jézustól és egymástól, növekszünk a hitben, minden alkalommal tudunk adni is és kapni is egymástól. Megtapasztaltuk, milyen szeretet és béke, öröm és barátság vesz minket körül ezeken az alkalmakon. Erős baráti kötődések alakulnak ki szülők és gyermekek között is.

Közös kirándulásokra (Csatár, Csácsi arborétum) vidám, szép emlékként gondolunk. Az augusztusi közösségépítő családos tábort örömmel és izgalommal várjuk, melyre reméljük, hogy csoportunkból, a nyitott szívű családokból még többen eljönnek, s felismerik a közösségi élet szépségét.  

Perényi Judit – óvodapedagógus

 

Mókus csoportos közösség

A Mókus csoportban körülbelül fél éve kezdett mozgolódni az anyukák lelkében, milyen jó lenne találkozni egymással. Kürnyek Róbert atya partner volt ebben, és jelenlétével, hozzászólásaival segíti ezeket az alkalmakat. Egyelőre ismerkedünk egymással, egy – egy kérdésről cseréljük ki a véleményünket és gondolatainkat. Imádságban hordozzuk egymást, gondjainkat, örömeinket. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a gyerekekkel, hanem a szülők lelkével is foglalkozzunk. Egyelőre 7 – 8 anyuka vesz részt, de majd imádságuk idevonzza az apukákat is.  

Tótmárton Tamásné óvodapedagógus

 

Olajfa közösség

Közösségünk élete már több évre tekint vissza. A kezdeti időket a kitartás, a sok imádság jellemezte kis létszámmal. A közösség alakulását, formálódását a Jóisten mellett Nyuszi csoportos óvónénik is segítették, támogatták. Egyre több szülőben ébredt fel az igény, hogy hitét egy kisebb csoport tagjaként is megélje, így közösségünk 2013-ban családos közösséggé formálódott. Jelenleg 7 család a tagja.

Minden héten, csütörtökön fél hatkor gyűlünk össze az oviban. Mivel minden családban kicsik a gyerekek, ezért kéthetente közülünk valaki vigyáz csemetéinkre, hogy ezzel is megkönnyítsük az együttlétet családjaink számára. Közösségi alkalmaink énekléssel kezdődnek, amit közös imádkozás követ. Az esti találkozások során bennünket érintő, érdeklő vallási vagy világi kérdésekről esik szó, amelyből valamelyikünk felkészül. A felmerült kérdéseket, gondolatokat megbeszéljük, megvitatjuk és az estét imádsággal zárjuk.

Célunk, hogy közösségünk minden tagja és így családjaink is a közösség ereje által keresztény hitükben elmélyülve és megerősödve egyre hitelesebben élhessék meg krisztusi hivatásukat a világban.

Kéry Henriett – nyuszi csoportos szülő

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr367519336
süti beállítások módosítása