Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

„Osszam el bár egész vagyonomat a szegények közt s vessem oda testemet, hogy elégessenek, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.” 1Kor 13:3

2022. november 11. - ujjandi

Hagyományainkhoz hűen idén is megemlékeztünk Szent Márton püspökünkről, aki többek között a szeretettnek, másokkal való törődésnek, saját javak másokkal való megosztásának élő példaképe volt. A hét folyamán a gyermekek megismerkedtek Szent Márton legendájával több ízben is. Láthattak árnyjátékba foglalt történet feldolgozást, etethettek szelíd libákat az ovi udvarán, kóstolhattak libatepertős falatkákat, miután néphagyományainkat dalos formában átéltük.Pénteken a délelőtti órákban kislibákká változva bújtatták a hajdani fiatal Mártont Amiens lakói elől.  Este énekes, családos lámpás kis körmenet után papi áldásban részesülhettek a jelenlévők. Áldást követően forró tea kíséretében zajlott a szeretetmegosztás, melyhez a finomságos pogácsákat az óvoda szülői közössége biztosította. Nagyon meghitt, áldásos, élményekkel teli estével gazdagodhattunk .

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5717976164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása