Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

"A család hivatása és missziója az egyházban és a mai világban"

2016. január 13. - ujjandi

Dr.Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki konferencia elnökeként Magyarországot képviselte a 2015. októberében Ferenc pápa vezetésével Rómában megrendezett családszinóduson.

A kedd esti előadásban Püspök atya bemutatta a szinódus intézményét, majd a tanácskozás fő témáira tért rá: a házasság és a család értékeinek megmutatására; a családi hivatás meghatározására; a család mai küldetésére.

A szinóduson a házasság és a család minden élethelyzetével kapcsolatos  mai, aktuális kérdések megvitatásra kerültek. 

Az elkészült záródokumentum hangsúlyozza, hogy az egyház számára mindenki fontos, a katolikusok közössége senkit nem zár ki soraiból. Útmutatásként fogalmazza meg, hogy az egyházközségeknek családként kell működniük, ahol mindenkinek feladata van, gondja van másokra.  II. János Pál pápa " a család egy kis egyház" gondolatát Ferenc pápa szavaival folytatja "az egyház a családok családja". A plébániáknak a családokkal összefogva a családi értékek védelmében segíteniük kell egymást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr28268902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása