Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Szabadságra nevelünk! Fegyelmezéssel?

Uzsalyné Dr.Pécsi Rita előadása

2016. február 28. - ujjandi

Az engedelmesség nem egyenlő a fegyelmezettséggel, melyek a hatékony fegyelmezés eszközei, mikor, hogyan és hogyan ne büntessünk, mikor legyünk irgalmasak, és mivel jár az, ha maga a nevelő fegyelmezetlen.

Az életpéldákkal gazdagon alátámasztott előadásában a neveléskutató több nézőpontból közelítette meg ezt az összetett témát, az arany középút megtalálásának módszereit részletezte.

Beszélt a céltudatosság és a  következetesség fontosságáról, melynek során hangsúlyozta, indulatból sosem szabjunk határokat. Ha a szülő nem tudja mit akar elérni, valószínű odajut, ahová nem szeretett volna.

Kifejtette, hogy bizony kellenek a korlátok, hiszen ha nincsenek, azt például egy gyermek a törődés hiányaként éli meg. Azonban az sem mindegy, milyenek, mert az életben sajnos a legtöbbször a szélsőségek valósulnak meg: a túlzott szabadság vagy épp az erős szigor és vasfegyelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr118426670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása