Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Hamvazószerda - Nagyböjt kezdete

2018. február 15. - ujjandi

József Atya aktívan bevonta a gyermekeket a Szentmisébe. A felnőtteket is mélyen elgondolkodtató kérdéseivel arra irányította a szíveiket, hogy vizsgáljuk meg: le tudnunk-e mondani az általunk ismert kisebb jóról a Mennyei Atyától jövő nagyobb jó kedvéért. Egy érdekes  gyakorlati példával mutatta be a mindannyiunknak Isten üzenetét. Egy erős kisfiú kezébe igen nehéz könyveket adott, amikor már egy ideje tartotta, finom édességet kínált fel a gyermeknek. -Vedd el bátran, neked hoztam! Hogyan tudta elfogadni? Ha letette, ami nála volt.

Isten sok ajándékot szeretne nekünk, mindannyiunknak adni. Akkor tudjuk elfogadni, ha letesszük magunkból a világi ragaszkodásainkat, odahelyezzük az oltárra; a gyónás szentségébe visszük bűneinket. Isten  megadja az erőt a napi küzdelmeinkhez. Nyitott szívvel, nyitott kézzel tudjuk elfogadni az Ő kincseit.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9713670782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása