Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Szentlelkével betölt engem, mert Jézus a szeretet - Pünkösdvárás

2021. május 24. - ujjandi

„Szentlélek jöjj, lobogó láng…”

  1. május 21-én ünnepeltük óvodánkban a Pünkösdöt, mint Egyházi ünnepet.

„Aztán pedig kiárasztom lelkemet minden emberre… mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megszabadul” (Jo 3,1.5).

A pünkösdre csoportonként, de mégis egységesen készültünk. A gyermekek megismerkedtek a pünkösd történetével, a néphagyományokkal, felfedezhették a hagyományokban rejlő értékeket. A jó időnek köszönhetően, mellyel a Jó Isten megajándékozott bennünket, a 4 csoporttal az óvoda udvarán közösen ünnepelhettünk.

„Mikor elérkezett pünkösd napja, mindannyian együtt voltak, ugyanazon a helyen. Hirtelen zaj támadt az égből, olyan, mint a heves szélvész zúgása. Betöltötte az egész házat, ahol ültek… Ekkor mindnyájan beteltek a Szentlélekkel” (ApCsel 2,1–2.4).

A közös ünneplés erősítette óvodánk közösségét, hiszen a vírus miatt hosszú hónapok óta ez az alkalom volt az első közös élményünk. A gyermekek harsogva énekelték az énekeket, a Szentlélek velünk volt, betöltött bennünket az erejével, a szeretetével. Nagyon áldott, értékes délelőttöt tölthettünk egyet, melyet Gellért atya beszéde és áldása koronázott meg. Az éneklés, a közös versmondás és az ügyességi játékok során a gyermekek megtapasztalhatták az együttlét és az együttjátszás örömét. Isten Szentlelkével betöltötte a szíveinket, örömteli tevékenység volt az énekek éneklése, a sok mozgás, az ügyességi játékok és az énekes körjátékok játszása.

„Mert mindannak, akinek van, még adnak és bővelkedni fog” (Mt 25, 29).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8016570916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása