Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Advent - karácsonyvárás

2014. december 23. - ujjandi

„Mindennek megvan a maga órája, és az ég alatt minden dolog elmúlik a maga idejében.” (Préd.3,1)

Az adventi időszak legfőbb üzenete talán ez volt számunkra a Szent Család Óvodában.

A Mennyei Atya bölcsességgel, szeretettel megáldott minden döntő pillanatot az emberek életében: megteremtve a Világot, az életet, az embert, elküldte Fiát közénk – Erre a kegyelemteljes szent pillanatra hangolódva telt óvodánkban is az adventi várakozás: illatokkal, ízekkel, fényekkel, dallamokkal, az adventi koszorú körüli bensőséges beszélgetésekkel, de legfőképpen a Mennyei Atyára való odafigyeléssel, szíveink készítésével.

Az óvodánkat bár négy csoport alkotja, mégis egy család. Kíváncsiak vagyunk egymásra, be-bekukkantunk egymáshoz. Már a folyósón érezhető volt az enyhe fahéj, majd narancs, aztán a fenyő illata is. Ahogy a dekoráció hétről-hétre bővült az ünnep közeledtével a csoportokban, ki-ki ízlése, stílusa, habitusa szerint igyekezett fokozatosan éreztetni: Jézus hamarosan megszületik…

Egyre több kis mécses pislákolt, egyre több karácsonyi dallam lengte be a csoportokat, az óvodát – a folyósón végigsétálva érezhettük, hogy valami beteljesedésére, kiteljesedésére várakozunk, a gyerekek figyeltek szíveikre, el tudtak csendesedni, meghitt hangulatban készülődtünk.

Aztán sorban minden csoport nagy szeretettel ajándékozta meg a gyermekek által a családokat szép műsorával, adventi ünnepséggel.

Már a „Szentcsaládjaitok” – óvodánk szép hagyománya – is megmutatta Isten kegyelmét: családról –családra haladt, és kapott szállást jelképesen a Szent Család. A napjaink rohanásából nehezen kiszorított idő megsokszorozódott, bőséggel áradt a kegyelmi köszönet a sok-sok szép áldozatért, célért, hogy minden csoportba vissza is térjen a Szent Család …majd kis családi fészkünkben a karácsonyfa körül teljesedett ki Szenteste a várakozás kegyelme, kibonthattuk az ajándékainkat: a legnagyobbat, hogy Jézus közénk született, kitaposta az ösvényt. A názáreti Szent Család legyen példa mindannyiunk számára! Az együttlét öröme megfizethetetlen, minden együtt töltött idő ajándék.

„A szeretet nem csupán                                                                                                                                                     érzelem, hanem tudatos                                                                                                                                                   elköteleződés is.                                                                                                                                                                  Megtartó hűség, amely                                                                                                                                                    bonthatatlan                                                                                                                                                                       egységbe forraszt.                                                                                                                                                                                           Aki nem tér ki belőle,                                                                                                                                                                                     gyógyító jellé válik                                                                                                                                                                                                    a széthulló világban.”                                                                                                                                                                Simon András

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr247007571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása