Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Lelkinap nőknek

Gertraud Evanzin schönstatti Mária-nővér vezetésével

2015. január 30. - ujjandi

kepkivagas2.JPG

Életünk döntések láncolata, melyekben a jó és a rossz harca sokszor jelen van.

Az est során képszerű gondolatokon keresztül tárult fel előttünk, hogy a Szentlélek hogyan tudja kimunkálni bennünk a helyes döntés választásának képességét.

Gertraud Evanzin Schönstatti Mária-Nővér - Vissiné Berényi Edit tolmácsolásával – lelki vezetésre hívott bennünket a Döntések házába.

Rögtön az előszobába lépve az ezotéria, s a benne megbújó kísértő ezernyi becsapásával találtuk szembe magunkat. A gonosz mindig a gyenge pontjainkon környékez meg bennünket, s hatalmat ígér felettük. Fáradhatatlanul keresi az alkalmakat, hogy elválasszon Istentől, s bezárjuk Őelőtte a szívünket. A Nővér felhívta a figyelmünket, hogy tudnunk kell a kísértő létezéséről, ismernünk kell a működését, de ne ővele törődjünk; nincs joga ránk!

Mondjunk ellene azzal, hogy bensőnkből és környezetünkből eltávolítunk mindent, ami homályos, belül bénító, s a természetellenes erők titkos élvezetét.

Döntsünk Isten mellett – maradjunk szabadok a jó számára!

Átsétálva a következő szobába jó hír fogadott minket. Ami negatív irányba érvényes, az érvényes pozitív irányba is: aki állandóan igyekszik a jó mellett dönteni, megerősödik a jóban és a helyesben.

Továbbsétálva mindennapjainkat egy baseball játéktérhez hasonlította: a „labdák” azok a döntési helyzetek, ahol nincs idő mérlegelni, sokszor gyorsan kell reagálni.

Mária élete a leghitelesebb történelmi példa: Istennél semmi sem lehetetlen! – válaszolja neki szűkszavúan az angyal, amikor helyzete minden természetes tapasztalatnak ellene mond! Mária igenje valódi, szabad döntés!

Mária rögtön „nekifut” – szemmel tartja Istent, az Ő jeleit. Egész élete során Isten szeretetének „játékmezején” marad. Döntései ′Istennél semmi sem lehetetlen′ bizonyosságból, tapasztalatból fakadnak.

A következő helységben már látjuk, hogy nem az tud jól dönteni, aki sokat tud, hanem, akinek tapasztalatai vannak. Időnként tekintsünk vissza döntéseinkre: vizsgáljuk meg, mi az, ami bevált, milyen tapasztalatokat gyűjtöttünk; így a jót és helyeset a következő alkalomra emlékezetünkben elraktározzuk, s nem a pillanatnyi hangulatunk határozza meg a döntéseinket.

Hamisat a valódi értéktől hogyan tudjuk megkülönböztetni?

Szemléljünk és lássunk Mária szemével – kérjük a Szűzanya szemét, látását a sajátunk helyett. Szentlélek szívesen van jelen ott, ahol Máriát találja: szeretet – öröm –béke és nyugalom fakad fel bennünk gyümölcsként az Ő jelenlétében.

Szövetségben élni Vele = Isten szívében lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr267126093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása