Szent Család Óvoda

Szent Család Óvoda

Igazgyöngy rejtőzik Benned

- fedezd fel! Női lelki nap

2016. október 12. - ujjandi

Magunkban és embertársainkban fellelhető értékekről szólt az esten Gertraud Evanzin Schönstatti Mária-nővér október 21.-én, aki egyenesen Bécsből érkezett hozzánk.

Sok-sok személyes tapasztalaton, történeten keresztül mutatta be, hogy Isten szemében minden ember drága és értékes. Fiatal lány korában egy pap azt mondta a nővérnek, hogy az első ajándék, amit Istentől kapott, az ő saját maga.

Hányszor gondolunk magunkra értékes ajándékként?

Az Atya különleges méltósággal és egészen egyedi talentumokkal ajándékozott meg mindenkit. Ezt a kincset napról napra újra fel kell fedeznünk és felszínre kell hoznunk - a minket női mivoltunkban fenyegető körülmények közepette is.

Arra ösztönözte a hallgatóságot, hogy mélyítsük el kapcsolatunkat Istennel az imádság által, s tanuljunk meg méltósággal élni: tudatosítsuk magunkban, hogy Isten értékesnek tart minket, fedezzük fel örömmel a bennünk rejlő képességeket, és ebből a tapasztalatból kiindulva lássuk meg az értéket önmagunkban és embertársainkban.

Isten nem azért szeret bennünket, mert olyan értékesek vagyunk, azért vagyunk értékesek, mert Ő szeret minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://szentcsaladovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr711800313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása